Diensten

Informatie over en diensten van Isjed Ijaz Hussain

Als Nederlandse Pakistaanse Islamitische homoseksueel/queer is Isjed ervaringsdeskundige op al deze gebieden. Het samenvallen van deze factoren kan voor vele personen erg lastig zijn en hierdoor kunnen ze soms niet meer volledig participeren in de maatschappij. Voor hun omgeving is het vaak ook lastig om deze doelgroep (biculturele LHBT) te begrijpen en te accepteren. Nu is er een ontwikkeling gaande dat steeds meer personen uit deze doelgroep zich gaan inzetten voor deze doelgroep en Isjed doet dat op meerdere manieren.

Isjed heeft ruime ervaring en deskundigheid op het gebied van het werken met biculturele LHBT. Hij is 3,5 jaar coördinator geweest van de Veilige Haven in Amsterdam, project voor biculturele LHBT's, daar heeft hij onder andere het wereldcafé/de empowerment groep van de Veilige Haven geleid. Isjed heeft een team van vrijwilligers aangestuurd en het wereldcafé tot een succes gemaakt. Hij is nu ruim 5 jaar hulpverlener voor deze doelgroep en probeert deze groep op meerdere manieren te ondersteunen en weerbaar(der) te maken.

 Hij is de oprichter en leider van de Primsa Groep, het Pakistanen Project en Veilige Haven Utrecht.

Zijn deskundigheid over biculturele LHBT heeft Isjed ook gedeeld met anderen door het deelnemen aan panels, geven van voorlichtingen, trainingen en workshops. Als professional en ervaringsdeskundige kent Isjed deze doelgroep erg goed en zet zich ook graag in voor deze doelgroep. Isjed was 7 jaar als vrijwilliger actief bij COC Midden Nederland en ging langs scholen om voorlichtingen over homoseksualiteit te geven. Hij heeft ook een training gevolgd bij imam Muhsin Hendricks in Zuid-Afrika, dat is één van de bekendste queer imams van de wereld.
Quote: 'Ik wil er alles aan doen om een meer rechtvaardige samenleving te creëren.'

Mocht u meer informatie willen of geïnteresseerd zijn in de deskundigheid van Isjed, schroom dan niet om hem te mailen. Dat kan via isjed.hussain@gmail.com